Schism

Idag är en jobbig Onsdag. För att börja någonstans: I våras skrev jag en intresseanmälan via arbetsförmedlingen till Högstadiet i Nybro, där jag var villig att vikariera. Det var aldrig riktigt meningen att dem här breven skulle skickas iväg, men så blev det, efter påtryckningar. Jag följde aldrig upp det och dem hörde aldrig av sig iaf, förräns idag.

Jag såg att jag hade ett sms, där de frågade om jag var aktuell, och att jag stod på vikarie-listan. Mystiskt?! Mycket mystiskt. De bad mig höra av mig på mail, och det gjorde jag, mailade lite fram och tillbaka och de bad mig berätta om vad jag gjorde just nu och vad jag studerade. Vilket jag gjorde. Fick svaret "jag stryker dig helt från listan denna termin. Hör av dig när du vill vara uppsatt igen." Haha. Was it something I said? En morgon av förvirring.

I skolan (DETTA OFRIVILLIGT ÅTERKOMMANDE ÄMNE) träffade jag Mortlock, som visade sig vara en glad gammal tant, som bott i Sverige i 9 år, men inte valt lära sig Svenska, för att den inte skulle förstöra hennes Engelska. Brittannia rules the world fortfarande tydligen.  Hon är iaf en sån där som ler och skrattar hela tiden,skitglad, samtidigt som hon lär ut Academic Writing och Formal Writing. Det känns inte rätt.
Läste ut "The kite runner" igår, mest för att undvika Grammatiken, och endå plugga liksom, det var en bra bok, men som lämnade grammatiken kvar. Den jävla grammatiken. Grammatiken som måste läras in till varje pris.

Jag måste ha en ny krossarvecka.

And I know the pieces fit, cause I watched them fall away.

Mustasch och Gerard Butler

Än så länge har det varit Tisdag, och jag har varit hemma för plugg. Detta resulterade i att jag läst halva "The kite runner" och medvetet skjutit upp att hålla på med grammatiken. Varför säger ni? Jag vet inte. Har läst lite dock, och det jag läste lärde mig att man inte fick ha med frågor i text på det viset, så fan, jag suger ju tydligen!
I sense a lot of (fan så fick man inte heller skriva..), I sense many, many corrections on my essay coming my way.

I formell Engelska får jag säkert inte nämna mig själv på det viset heller. Det slutar med att jag sitter där, helt grått är scenariot i vilket jag befinner mig i under den här berättelsen, och mina uppsatser är helt opersonliga, helt döda och omöjliga att urskilja från de andras, minst lika formella och korrekt skrivna arbeten.Fyfan. Men fuck that.                                     ...Jag får inte svära heller, troligtvis.

På trevligare nyheter så har Mustasch's nya platta dykt upp på Spotify, och det är aldrig fel! Trots att den har lite skavanker än så länge. Som tex (tex får jag inte heller skriva, ni börjar fatta nu va..) att det är pålagda ljudeffekter av olika slag i ungefär varje låt; lejon, Hagelgevär, eller fåglar och så vidare.

Imorgon är det skoldag igen, detta återkommande ämne, då ska man träffa sin lärare i "Writing" Caroline Mortlock (WARLOCK!) och gå igenom en mindre mängd uppgifter med sin grupp. Så kommer jag hem imorrn? Det ligger i KLT's oförutsägbara händer.

Nu har jag skrivit om min Engelska kurs i ett inlägg igen. Med den här jävla jättefokuserade inställningen på skola borde jag fan få bra betyg. Annars har jag varit helt inställd på nånting helt i onödan.

Fyfan. Hinner tyvärr inte förklara rubriken heller, för mycket text.

Hyllning

På allmän begäran, kommer jag att skina liter mer ljus på min älskade lampa, som jag nämde tragiskt gick bort från mig inatt.

"Min Lampa" av mig Rickard "Lill'Thunder" Svensson

Vart är ditt ljus? Så varm, så len, så ren?
Vart är din värme?  Så varm, så stark, så ivrig?
Vart är din själ? Så varm, så beskyddande, så kraftfull.
Jag saknar dig lampan, och den glädje du skänkt mig, IKEA kan dig inte ersätta

För mitt beskydd och min läsning, var du, den enda rätta.


Jag saknar dig lampan. Tack.

Sleep is for suckers

Så den mäktiga Rickard vaknade idag vid 6 nångång, efter mäktiga högst 5 timmars sömn. Why? why not.
Ibland blir det bara så. Min lampa sprängdes (nästan) med, vilket jag tycker var tråkigt gjort, sådär när man försöker tända den mitt i natten.

Resultat: Stressfrukost. Resultat: Illamående och stress. Varför? För att hinna med ett tåg som inte ens åkte in lagom till lektionen utan typ 1 timme innan. Roligare resultat innefattade lättare hallucinationer (det sprang typ en kille i kostym genom hallen,kanske såg jag mig själv som jag ser stereotypen av en stressad man med saker att göra, genom mina egna ögon typ, eller så drömde jag det) Även skumma spontana tankar om att jag hade skitstora händer etc. Vad jag har lärt mig av detta är att inte göra det igen iaf, det är bättre att sova.

Skolan var vanlig, med introduktion av 2 nya ämnen, som verkar vara ungefär lika intressanta. Den ena lite mer än den andra, eller kanske tvärtom. Det är svårt när det gäller Grammatik och Litteratur.

Så utanför skolan som tar rätt mycket tid. Jag skulle vilja göra lite ändringar, men än så länge har jag inte tid eller ork att göra nåt åt King Rickardy the wicked, that rules my world.

http://www.youtube.com/watch?v=0dtkpemrhrY


jag klappar takten, jag tappar takten

Helgen är nästan över igen, och den väntade vilan efter första delen av min Engelska kurs på Högskole nivå är över. Nästa vecka börjar med grammatik, och litteratur. Ändrat Schema, ändrad plan, ändrat liv för några veckor. Men som vi vet är det aldrig nånting och samtidigt allting som förändras. Fruktansvärt filosofiskt frustrerande, åt båda håll. Tänk på det en stund, eller skit i det, du mår nog bättre av att strunta i det.

Skolan som sagt. Har läst lite grammatik, kan ju vara kul, eftersom de var inledande kapitel och inte gick in på clauses och diagraphs och hela skräpet. Samt skriven en uppsats där jag i stort sätt bara beskriver mig som en Engelsktalande superhjälte. Vilket det inte finns helt mycket som säger emot, visserligen. Inspirerad av Thunder. (se Thunder,na nananana)

Men jaha. Denna helgen var väl ljuset i slutet av den första tunnlen. Vad kommer sen? Vad ska jag se frammåt mot nu? Jag vet vad jag borde göra. Men man är ju människa, och definitionen av att vara mänsklig är att göra saker mot bättre vetande. Ni vet att jag har rätt.







The list of death, with...NO REMORSE!

Jaha. En lördag till, och den allmänt omfattande planen är att man ska ta det lungt å ha roligt, men samtidigt få saker gjort. Och det ska jag nog fan hinna med. Ok, helgen en lista, Go:

Good stuff so far:
  • Kul kväll på puben. (pipes, såklart.)
  • Jag pratade med Lassica Kronér. Haha, du hörde.
  • Kul folk som var ute.
  • God öl, till skillnad från förra helgen.
  • Världens bästa samtal någonsin mellan Viktor och Patrik. Kommer aldrig gå att återberätta tyvärr.
  • Fick skjuts hem av jävligt trevliga människor, slapp därmed den jävla nattbussen, vilket jag är väldigt tacksam för! Tack! Jag köper nog inga vantar dock.
  • Är på allmänt gott humör, och är positiv till dagen, idag.
Bad stuff:
  • Orkar inte träffa Högskolegänget på Byttan. Nu känner man sig som en svikare.
  • av nån anledning mår mitt huvud skit nu. Jag skyller inte på alkoholen, mer på att jag dunkade det i ett bord igår. Ett av de sämmre sätten att utrycka frustration och vanmakt.
  • klockan är tio i 4, men jag tror att den är halv 11.
  • Grejjen med högskole folket, jag kommer ha dåligt samvete för att jag indirekt valde att festa med mitt vanliga gäng före dem.
  • Den vanliga skiten. Den värsta skiten.
List on, List off. Skulle haft ett dagens citat, men det skulle aldrig göra samtalet igår rättvisa.

och så avslutar vi med en låt som passar med. Japp.

Lost Dogs

Och så kom fredagen igen. Jag är inte förvånad. Efter att ha vaknat någolunda pigg efter att ha sovit längre än vanligt, fick man njuta av att Eddie var jävligt sugen på att gå ut, ungefär hela morgonen. Hur ska jag då kunna titta på Xena, Warrior princess i lugn å ro? Dålig inledning på helgen.

Nåväl. På min promenad träffade jag typ 3 aggresiva hundar och deras trötta ägare samt 2 hästar med småbarn på. Att Eddie klarade av dessa irritationsmoment galant är ju lite imponerande, men han är ju helt försvunnen i sin egen värld så han märkte väl inget. Jag noterar även att nu är det nog fan kört för sommaren, Den har hostat sjukligt nu (typ som jag) i några dar, men nu är den nog gett upp. Vi får väl räkna med grått väder i några månader.

Det kanske blir en tur till Kalmar ikväll. Vart ska vi då?

http://www.youtube.com/watch?v=XRDi67G0Siw


Krossarveckan har krossats.

Precis som förutspått blev veckan som skulle krossas, krossad. jag lyckades helt enkelt. Så om det inte sker några större katastrofer nu till helgen, så är veckan krossad. Jag skickade precis in min utvärdering av första delen av min Engelska kurs, och den är nu avslutat. Jag är därför ledig tills högst imorrn, nice. Ska bli spännande å se hur länge jag pallar innan jag hämtar nästa veckas böcker.

På bussen idag satt jag bredvid en gammal man som påstod att, och jag citerar, "Sjukhuset förstörde mina ben. Man kan fixa gamla bilar, men vem ska fixa mina ben?" jag antecknar att jag ska undvika att hamna på sjukhus, och även att bli gammal.

But enough of this boring bullshit.
Ha en jävligt bra dag gott folk, där ni får mycket gjort, får komplimanger, fixar problem, skapar problem, handlar saker ni vill ha, äter goda saker, tar på saker,  dricker goda saker, ser roliga saker, skrattar åt saker, spränger saker, ni vet, allt det där som gör en vanlig dag till en jävligt bra dag.

Stenåldern kan börja.








10 000 dagars Onsdagen

Och så kom onsdagen, dagen D för grubbarbetet, med mera. Det var så att den sista dagen skulle bli den av mest arbete, pga...I-lands problem och skumma situationer. Tex......Datortrubbel. Bortsprugna gruppmedlemmar. WINDOWS. Sista minuten ändringar. För mycket tid. För lite tid. Men i slutet segrade Simon, vår data-tekniker, och vi kunde skicka in ett arbete vi var nöjda med, eftersom vi ändå fick med "America! Fuck yeah!" på slutet. FUCK YEAH.

Grupp Gamma wins the fight! Battle is oveeeh. Men iallafall.

Jag var otroligt produktiv när jag kom hem. Jag åkte därifrån direkt, fixade följande:

Gav Bror "Glasrosmördarmedel".
Tröstade samtidigt Hilma, som trillat å slagit sig.
Åkte till Kvantum, tittade på när en brud övningskörde, mest för att visa att jag inte ville att hon skulle backa på bilen. Men du fixar det mystiska brud i Volvo! 3-4 motorstoppet gillt liksom. Inga problem. Gjorde det jag skulle, tankade mobilen.

Stack till Systemet, tog min fina låda, med dess innehåll, 12 flaskor Fuller's London Porter, Öl vars flaska antagligen har mer tid nerlagd på design å skit än Mona Lisa(det riffs-raffset) och vars innehåll spöar alla sorters öl du någonsin trott var god. Självklart överartikulerar jag, och överdriver. Eller?

Nu sitter jag här i min stol, och eftersom du läser detta, gör du det oxå.                      
(på ett metaforiskt och filosofiskt sätt)


Tuesday was it?

I vanliga fall brukar jag ha keps på mig.

Del 2 av Rickards krossar-vecka gick förvånansvärt bra. Den misstänkta känslan av att vi varit otroligt nöjda i onödan med vårt grupparbete visade sig vara falsk. Vårt grupparbete kommer att bli jävligt bra, och vi har knappt gjort ett skit. Varför? För vi har inte behövt. Jepp, vi är bra.

På en annan fantastisk sidnotis, har Morsan köpt ett hus. Jag är som vanligt jävligt negativ till att tvingas flytta, har ju trots allt inte en ekonomi eller så som gör att jag kan flytta till nåt eget. Vilket jag mycket hellre vill, för jag räknar med att hon kommer flytta nästa år med. iaf, detta skjul ligger mitt framför Friskis å Svettis, ett vitt vanligt tegelhus, som ser ut som fan inuti.

Idag, tisdag, i slutet av September, gav sommaren upp, och höstens gråa tegelfasad indoktrinerade alla de fria människorna med depression, tristess och vardagshemskheter. Men det är lungt, ni fruktansvärt sterotypiska fjortisar vid busshållplatsen, Jag tror inte att Rasmus och jonas minns hur fulla ni var i helgen, eller om Patrik och Stefan bryr sig om vilka ni strulade med.

Dagens citat:
"Övervåningen var spännande. Du har köpt Anne Franks gamla hus, precis som hon lämnade det"
Mig själv, angående husköpet.

Thunder! Na nanananana

Idag har jag knarkat Thunder i webradio P3, och programmet Mammas nya kille. Det finns nog fan inget roligare att krydda sin torra dag-macka med, en macka om smakar mer å mer torr gammal müsli från -76 för varje dag som går. Därför rekomenderar jag alltså denna godbit:

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2399&artikel=1786811
Ta för er! Då blire bara FIIIIIIIIIGHT, liksom. Nae men de säger väl sig självt liksom.

På en annan notis, satte jag 90% på Moduls-provet idag. DEL 1 AV VECKAN: KROSSAD.

Jag vill därför på detta glada humöret passa på att tacka alla ni där ute, snygga som fan (japp, du som läser, ta åt dig, jag menar ju dig), för all support och stöd som hjälpte mig att finna inspirationen till att börja den här veckan med sån inlevelse.

Tack. Och du, tafatta kvinna som precis ringde, Du har INTE kommit till Berit.


Split your lungs with..

Jag har noterat angående Högskolan att det finns ingenting som heter mellanrum eller uppehåll. I slutet av denna vecka (som jag för övrigt tänker krossa) är den första modulen över. Nåt å fira? Vi vår väl se, Jag har redan börjat kika på modulerna som börjar direkt efter nämligen.

Att börja med grammatik är nåt jag är något osäker på, eftersom jag inte har haft med det att göra sen typ högstadiet, och högstadiet, då var man ju knappt vid liv, så det kan ju inte räknas. Därimot uppsats-skrivningen! Det tror jag kan bli kul. Beror på hur mycket de tänker begränsa mig. jag är ju bäst när jag får vara en slags, skrivande örn, som glider runt bland molnen, kikandes efter öl och galenskaper.

och på tal om det! På onsdag kommer min öl-beställning! Då kommer jag att vara så här nöjd:


Mitt i helgen, fast i veckan.

Lördagen tog en otrevlig vändning, när man trodde man var säker slog huvudvärken till, Jag skyller på solen, lyser för jävla starkt. Jag menar, det är ju snart Oktober, den borde ju gått i ide för länge sen, men icke. Låt oss låtsas som att det är sommar ett tag till, det gör ju faktiskt inget. iaf, huvudvärkstabletter, bra skit.

Min kväll tillbringades vid köksbordet, mat och sociala saker, med ungefär hela familjen, både den grävlingshatande farsan och den otroligt gravida systern är hemma. Det spelades lite kort och var allmänt småtrevligt. Jag menar, kort, det är grejjer det, fråga typ alla människor genom alla tider, det är som en slags sammanhängande tidslinje av kortspel, som binder samman..alla. Alla gillar att spela kort.

Ärligt talat, jag är rastlös som fan, och skolveckan som väntar är inte helt utan sina bekymmer.

Men jag tänker spöa skiten ur den.

http://open.spotify.com/track/31MeibodQhPCQMQeHeuaDr








The day after yesterday

Det är nu lördag, precis som väntat, och jag har inte riktigt kommit igång än (Som om idag skulle vara ett undantag).  Inte nog med att jag var relativt missnöjd med den dyra och inte särkilt goda ölen igår, den gjorde mig lite seg i skallen oxå. Tackar vi för.

Tyvärr lyckades jag inte heller med att inte tänka på skolan, när jag satt där. Det är ju lite fuckat, men endå rätt bra på ett otroligt svårt-tolkat sätt.

Nu ska jag tydligen köra till Broder, för att skitgravida syster vill träffa brorsdotter.

Sä vi.

Dagens citat:

"Jag skulle vilja föda mig själv"
-Wiktoria, angående att få jobbiga barn

The drunk, the wise and the fool (there's a difference)

Och så finner jag mig här, hemma tidigt, helt utan fast samtidigt med alla anledningar, att vara hemma tidigt. Klockan är 1, och jag är full på tråkig öl, är verkligen inte nöjd med ölen den här kvällen, och allt är allmänt grått å trist. Å värre blir det! imorrn är det lördag (idag?) och jag ska plugga å dona med diverse, hit å dit, här å där.

men vafan. kom igen nu folket. Sverige. Vänner. sagan om ringen fans. Visst måste vi skärpa oss lite.
Och om skärpet inte räcker, så fixar vi nya hål helt enkelt. Med en sån där skum grej, som gör hål i skärp.

iaf, Nu är det väl revolution på gång?

Mitt på dagen, långt från kvällen

Jag sitter här nu framför datorn, och ska skriva lite ord till studiefrågor till grupp-presenationer som den förra termins elever gjorde. Det är det tråkigaste som någonsin skapats sen typ Jeopardy. Monotona jävla skolengelska röster och boring bullshit ämnen.

Vad händer ikväll?!


Dagens Citat:

"Du är ju fan avstängd, hur svårt ska det va å fatta det ditt jävla kaffeluder!?"


- Mig själv, angående att kaffebryggaren började rinna utan att vara på.
(glömde vattnet första gången jag startade den)

Och Fredagen lyste med sin närvaro







XENA, WARRIOR PRINCESS.


Och bloggvärlden var sig alltid mer lik

Hej bloggvärlden. Jag sa ju att jag skulle ta tag i dig nångång. Nu kommer du/jag inte undan.

Jag tänker härmed utnyttja den fantastiska bloggen till att skriva meningslöst fuffens varje dag (säkert), till min egen underhållning. Förvänta dig överartikulerade inlägg med en gnutta obalanserad förvirring. Tills jag tröttnar vill säga.

Dagens Citat:

"Thank god for Cock-Shields"

-Aronsson

RSS 2.0